Schneider Еlectric обявява Go Green 2022, глобален студентски конкурс

Schneider Electric, лидер в дигитализацията на енергийния мениджмънт и автоматизацията, заедно с глобалния си партньор AVEVA, обяви конкурса Go Green за студентски отбори от цял свят, вкл. и България.

Поканата към младите умове е да предложат дръзки идеи, които могат да променят дневния ред при управлението на енегрията и да формират по-умно и по-устойчиво бъдеще за компанията, както и за планетата“, коментира Елена Ватрачка, Мениджър Човешки ресурси в Шнайдер Електрик България. „Надяваме се да видим успешно участие от страна и на български студенти“ допълни тя.

Голямата награда в Go Green е 10 000 евро, разделени поравно между членовете на печелившия екип. Участниците могат да разчитат на професионално менторство от страна на Schneider Electric и AVEVA, а най-изявените от тях – и на предложения за работа в компаниите-организатори.

Кандидатстването е по региони, а студентдските отбори вече могат да изберат една от петте категории на конкурса:

  1. Достъп до енергия
  2. Домове на бъдещето
  3. Верига за доставки на бъдещето
  4. Електрически мрежи на бъдещето
  5. Де[кодиране] на бъдещето

Състезанието е отворено за студенти, които следват в бакалавърски програми по бизнес, инженерни специалности, маркетинг и/или иновации. В съответствие с философията на Schneider Electric за Многообразие § включване се очаква екипът да включва представители с различен пол. Владеенето на английски език също е изискване, тъй като представянето на предложенията ще се осъществи именно на този език.

Go Green график

  • Кандидатстване, предварителна селекция и менторство: септември 2021 г. – февруари 2022 г
  • Финали по региони: март – април 2022 г.
  • Глобални финали: юни 2022 г.