Schneider Еlectric отваря вратите на умната фабрика за студенти от цяла Югоизточна Европа

Умната фабрика на Schneider Electric край Пловдив ще бъде виртуално посетена от студенти от цяла Югоизточна Европа на 04.11. (четвъртък) 2021 г. от 15:00 до 16:00 ч. С това компанията привежда в изпълнение програмата си за устойчиво развитие в частта й, посветена на образованието и активния обмен с младото поколение професионалисти, които скоро ще се присъединят към работната сила.

Целта на уебинара е да представи ясно и атрактивно дигиталните технологии за енергийна и производствена ефективност, както и най-съвременните подходи за поддръжка на съоръжения.

Въпреки че дигиталните технологии са като цяло близки до младите поколения, употребата им в индустриална и бизнес среда има нужда от допълнителни разяснения, които да покажат връзката между технология и ефективна бизнес практика.

Водещ на уебинара ще бъде инж. Георги Трончев, който отговаря за развитието и дейността на Innovation Hub-а на Schneider Electric, разположен в умната фабрика в гр. Пловдив. От отварянето на Хъба в края на 2019-а от него на живо са проведени множество онлайн уебинарни сесии, включващи и виртуални обиколки на Умната фабрика, които са посетени от стотици професионалисти от различни предприятия от региона на Югоизточна Европа. На място са проведени и десетки посещения на живо.

Уебинарът ще се проведе на английски език, за да обхване едновременно цялата територия. Макар и да представлява предизвикателство за част от бъдещите инженери, това със сигурност е полезно, защото ще ги въведе в най-актуалната международната терминология.

На местно ниво във всяка от страните от Югоизточна Европа Schneider предвижда още стажове, обмен с професионални гимназии и други действия, водени от локалните нужди.

Линк за регистрация: https://go.schneider-electric.com/WW_202111_Plovdiv-Smart-Factory-Universities-Webinar_Token-LP.html?source=Webinar&sDetail=WW_202111_Plovdiv-Smart-Factory-Universities-Webinar_bFO