Schneider Electric обявява второ издание на годишната си стажантска програма – Be smart. Start!

  • В Smart Factory в Пловдив стажантите ще се обучават в професии и компетенции на бъдещето
  • Срокът за подаване на заявления е 31-ви януари 2022 г.

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обявява старта на кандидатстването за второто издание на своята едногодишна стажантска програма Be smart. Start. Тя предлага 12-месечни стажове за млади специалисти в различни области. Стажовете са платени и включват работа по проекти под менторство на специалисти в съответните области.

Първите 6 обявени позиции за 2022 г. са за студенти от инженерни специалности с поне трета завършена година от обучението им. Стажовете ще се проведат в Smart Factory на Schneider Electric в Пловдив, първата и единствена Smart Factory на компанията за цяла Източна Европа и демонстрационен център за 14 държави.

Както и досега, програмата е насочена към професии на бъдещето, които изискват нови компетенции, нови подходи и нова нагласа към работата и резултатите от нея“, коментира Елена Ватрачка, директор „Човешки ресурси“ в Schneider Electric. „И затова не е случайно, че през 2022 г. всичките стажантски позиции в Smart Factory-Пловдив са подчинени на мотото „Устойчивост“ и са пряко обвързани с устойчивите практики в потреблението на ресурсите и създаването на кръгова икономика, с управлението и визуализацията на данни и с устойчивите модели за учене. Сега, когато привличаме млади таланти, работим за адаптирането на начина, по който учим и предаваме знания. Необходимо е скъсяване на пътеката и адаптиране на обучителния процес, който да дава по-бързи резултати и да отваря пространство за самообучение“, допълва тя.

Позиции за 2022 г. в Smart Factory Пловдив:

  1. Industrial Engineer
  2. 3D Engineer
  3. Cobot Engineer
  4. Circular Economy Engineer
  5. Learning architecture engineer
  6. Machine learning engineer

Кандидатстване за отворените позиции може да се направи тук: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=reFRbkvFOUu1mA_-muaP75psQBr5jRhMkYPbxun9TRNUQU1JMlIxUkdVTVVOSjlVRDRaR1M0NjVRMS4u